Grädde istället för mjölk i bullar – En krämig överraskning från köket

Grädde Istället För Mjölk I Bullar

Grädde istället för mjölk i bullar är en intressant och smakrik variation på det klassiska receptet. Genom att byta ut mjölken mot grädde får bullarna en krämigare konsistens och en fylligare smak. Det här knepet kan vara särskilt användbart för dem som har laktosintolerans eller bara vill experimentera med nya ingredienser i bakningen. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med att använda grädde istället för mjölk i bullar, ge några praktiska tips och dela med oss av ett läckert recept som du kan prova själv. Låt oss dyka in i den spännande världen av gräddiga bullar!

2. Degvätskan:

Det finns många som starkt förespråkar att man bör använda mjöl som heter ‘manitoba cream’ eller vetemjöl special när man bakar. Men det är faktiskt inte alls nödvändigt! Jag använder alltid vanligt vetemjöl och mina bullar blir otroligt goda och saftiga!.

Blanda grädde och mjölk?

Om man tycker att det blir för mycket fett om man använder vispgrädde i bullar, kan man istället använda en blandning av mjölk eller vatten och grädde som inte behöver vispas. Denna blandning kallas matlagningsgrädde och är ett billigare alternativ till de gräddsorter med låg fetthalt som finns att köpa. Genom att ersätta en del av vispgrädden med mjölk eller vatten får man alltså samma effekt men till lägre kostnad.

You might be interested:  Hur länge kan mjölk stå framme?

Användning av grädde som ersättning för mjölk i bullar: En läcker fyllning att prova

För de som inte är bekanta med sockerlag kan jag förklara att det består av lika delar strösocker och vatten som kokas ihop tills sockret löses upp och lagen blir något tjockare än vatten. Jag använder alltid sockerlag när jag penslar mina bullar istället för ägg. Istället för att använda ägg kan du grädda bullarna utan att pensla dem, samtidigt som du kokar upp en sockerlag. När bullarna är klara tar du ut dem ur ugnen och penslar dem direkt med den varma sockerlagen, innan du strör över pärlsocker. Sockerlagen bildar då ett skyddande lager på ytan av bullen, vilket gör den extra saftig genom att bevara fukten inuti. På bagerier används alltid denna metod för att pensla bullarna, och vem gillar inte bageribullar?

Penslar man bröd med mjölk

Det är möjligt att använda vatten för att pensla brödet, men om du vill ha en mer gyllenbrun yta kan du använda mjölk istället eftersom det innehåller fett. Du kan också byta ut vätskan i degen mot vatten om så önskas.

Praktiska tips:

1. Om du vill få en finare färg på brödytan kan du pensla den med mjölk istället för vatten.

2. För ett magrare alternativ kan du fortsätta använda vatten både vid pensling och i degen.

3. Var noga med att inte överdriva mängden vätska när du byter ut eller tillsätter något annat än vad receptet anger, då det kan påverka konsistensen och resultatet av ditt bröd.

4. Prova dig fram och experimentera med olika typer av vätskor för att uppnå olika smaker och texturer i dina bakverk.

You might be interested:  Ägget som avslöjar sina kalorier

Använd grädde istället för mjölk i dina bullar och njut av en krämigare smak!

Det handlar inte om att göra bullarna saftigare, utan snarare om att ge dem en annan smak. Testa att ersätta strösockret med farinsocker eller muscovadosocker istället. Det ger bullarna en liten hint av kola. Jag kan lova att det blir otroligt gott! Numera använder jag aldrig strösocker i fyllningen till mina bullar..

Hemligheten bakom extra saftiga kanelbullar – dela med dig av dina bästa tips här! ♥

Förklaring på enkla ord:

1. Mjölkdryck: Det är en typ av dryck som liknar mjölk men kan ha ändrats genom att man till exempel har lagt till mer protein eller filtrerad mjölk.

2. Mjölk: Det är den naturliga vätska som kommer från kor och används vanligtvis som dryck eller ingrediens i matlagning.

3. Minimjölk/Lättmjölk: Det är typer av mjölkdrycker där man har tillsatt extra D-vitamin, men annars inte gjort några andra ändringar jämfört med vanlig mjölk.

Man kan laga mat med sur grädde

Sur grädde som har blivit lite klumpig är fortfarande användbar, även om den inte passar för att vispas och användas i en jordgubbstårta. Däremot kan den vara perfekt för att göra eget smör, servera på en söt kaka som kontrast eller till exempelvis grillat fläskkött.

Man kan baka bullar med mellanmjölk

1. Använd riktig fet grädde istället för mellanmjölk.

2. Se till att smöret är rumstempererat innan du börjar baka.

3. Mät upp alla ingredienser noggrant för bästa resultat.

4. Blanda ihop torra ingredienser, som mjöl och socker, i en separat skål.

You might be interested:  Smärta i magen på grund av gallan från ägg

5. Tillsätt den rumstempererade grädden och smöret till de torra ingredienserna.

6. Knåda degen väl tills den blir elastisk och släpper från kanterna på skålen.

7. Låt degen jäsa under en handduk i cirka 1-2 timmar eller tills den har dubblats i storlek.

8. Forma bullarna genom att ta små bitar av deg och rulla dem till bollar mellan dina händer.

9. Placera bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt med lite utrymme emellan dem för att möjliggöra ytterligare jäsning och expansion under gräddningen.

10.Grädda bullarna i ugnen vid 225°C i cirka 10-12 minuter eller tills de har fått en gyllene färg.

Genom att följa dessa steg kommer du kunna njuta av läckert fluffiga bullar gjorda med grädde istället för mjölk!

Hur får man grädde att bli fast?

Grädde blir lättare att vispa om du tillsätter en nypa salt först. När du vispar grädde kan du välja att tillsätta socker och vanilj när grädden är ungefär halvvispad för att få en tjockare konsistens. Om du istället tillsätter sockret från början kommer grädden bli tunnare i konsistensen. För bästa resultat bör både grädden och skålen vara så kalla som möjligt.

Förklaring av ämnet:

1. Att använda lite salt när man vispar grädde gör det lättare att få den rätt konsistens.

2. Genom att vänta med att tillsätta socker och vanilj till hälften av vispningen får man en tjockare grädde.

3. Det är viktigt att ha både grädden och skålen kylda för bästa resultat vid vispning.